Motivatiebrief


In een motivatiebrief geeft u kort en bondig aan waarom u geïnteresseerd bent in de functie waarop u gaat solliciteren en waarom het bedrijf of de werkgever u zou moeten aannemen.

Een motivatiebrief schrijven is niet altijd eenvoudig. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dat uw brief onderscheidend is van anderen en dat u inspeelt op de eisen van de werkgever.

Aandachtspunten motivatiebrief

We hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden om uw brief zo goed mogelijk op te bouwen.

  • Combineer feiten met persoonlijke informatie. Geef aan waar u heeft  gewerkt en voor welke organisatie. De persoonlijke elementen geven uw beweegreden aan waarom u solliciteert en over welke vaardigheden u beschikt.
  • Wees uitgebreid in uw motivatie. Denk goed na wat u zou kunnen leren van de baan, wat u het meest interessant lijkt en hoe u uw vaardigheden en sterke punten kunt toepassen in de praktijk.
  • Correct taalgebruik. Laat uw brief altijd goed nalezen door iemand anders om spel- en typefouten eruit te halen. Een foutloze Nederlandse brief laat een professionele indruk achter.